ACTIVITATS A CAN GINESTAR

Conferències

Cicle de Jazz. La música negra que canvia el món

Aquest cop dedicat a Jazz i Dones

5, 12 i 19 de març a les 19.30 h
El món del jazz no ha estat tradicionalment exempt de postures masclistes. Només cal veure el poc reconeixement que pateixen moltes de les seves intèrprets. En aquestes xerrades repassarem alguns noms del gènere i descobrirem dones que han estat grans intèrprets: Billie Pierce, Terri Lyne Carrington, Mary Lou Williams, Melba Liston, Jeanette Kimball, Lil Hardin, Dorothy Donegan, Jaimie Branch, Alice Coltrane, Clora Bryant, Hazel Scott, Dorothy Ashby, The International Sweethearts Of Rhythm…

Dona i Literatura a càrrec de Maria Àngels Cabré

“Literatura de la violència contra les dones”

26 de març a les 19.30 h
Majoritàriament els llibres que omplen les biblioteques estan més plens d’històries d’homes que no pas de dones. I, a sobre, quan parlen de dones, els llibres no sempre les tracten massa bé: a més d’invisibilitzar-les, les menystenen. Alguns les veuen com a mers objectes de desig, d’altres com a personatges subalterns nascuts per obeir els capricis masculins. Parlarem d’algunes novel·les clàssiques com Anna Karenina o Jane Eyre i també de llibres que estan de moda, com El conte de la serventa . Pàgines on la feminitat és humiliada i ferida. Literatura misògina o només literatura?

Cicle de concerts de música clàssica

Quartet Moana

Dimarts 19 de febrer a les 19.30 h
Aquest quartet de corda neix al Conservatori Superior de Música
del Liceu l’any 2013. Actualment està format pels violinistes Rubén Herrera i Carlota Novell, l’Anna Ribera a la viola, i Clara Manjón al violoncel. Moana Quartet sempre aposta per la innovació. És per això que aquesta vegada presenten un repertori variat on interpretaran meticulosament entrellaçats diferents moviments dels quartets de corda compostos pels músics més destacats de finals del s.XIX i principis del XX com Antonin Dvorak, Dmitri Shostakovich i Maurice Ravel, amb obres no tan conegudes i no per això de menys qualitat musical.

Flauta i guitarra

Eduard-Cordover
Divendres 1 de març a les 19.30 h
Eduard Sanchez, solista internacional i professor del Conservatori de Música de
Barcelona i Jacob Cordover músic de cambra i solista, s’uneixen per donar a conèixer un repertori amè i variat. Obres de F. Carulli (1770- 1841), A. Piazzolla (1921-1992) o M. Giuliani (1781-1829) entre d’altres.

Arxiu Municipal

Podeu seguir les nostres activitats al bloc de cultura i patrimoni:
NOU HORARI:
Dimarts i djous, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h
Dilluns, dimecres i divendres, hores convingudes de 10 a 14 h.

Punts d’informació de la Penya del Moro

Horari de 10 a 14 h
Diumenge 13 de gener
Dissabte 2 de febrer
Diumenge 3 de març

Exposicions al CIM

Del 25 de gener al 28 de febrer
80 anys que es tancava el Refugi i Just Desvern
Arxiu Històric Municipal de Sant Just
Del 4 de març al 31 de març
Exposició en clau de gènere
Anuncis