ITINERARIS

Itineraris de ciutat  

Cal inscripció prèvia.  2,5 hores de durada aproximada i dificultat mínima. És recomanable calçat còmode. Professor: Xesco Ramos

INSCRIPCIONS ON-LINE AQUÍ


Barcino,_de_Joan_BrossaLa Barcelona Romana

Dissabte 14 d’abril, a les 10,00 h,

Recorrerem els vestigis de l’antiga Barcino pels carrers del nucli antic de Barcelona. Descobrirem espais com les termes, les primeres muralles o les columnes del temple d’August. Un viatge pel segle II, absolutament fascinant, on la història, l’enginyeria, l’urbanisme i l’art es donen la mà.

 

Professor: Xesco Ramos // Preu: 12 euros amb audioguia


casa batllóArquitectura modernista espectacular (1a part)

Dissabte 12 de maig, a les 10,30 h

La Barcelona de finals del s.XIX va ser l’encarregada de promocionar el modernisme de grans arquitectes com Antoni Gaudí, Lluís Domènech i Montaner o Enric Sagnier. En ple Eixample barceloní, en l’època de la febre de l’or i de la puixança de la burgesia, van sorgir edificis emblemàtics, com el Palau de la Música o la Casa Batlló. Farem un apassionant recorregut pels edificis modernistes més interessants i explicarem les seves històries i anècdotes més curioses.

Professor: Xesco Ramos // Preu: 12 euros amb audioguia


punxesArquitectura modernista espectacular (2a part)

Dissabte 9 de juny, a les 10.30 h

Farem un altre passeig per la Barcelona modernista i centrarem l‘atenció en els edificis senyorials de la Diagonal i, sobretot, en la figura de Josep Puig i Cadafalch. També parlarem d’urbanisme i de monuments públics, que tan de moda estaven en aquells moments. Un itinerari que no deixarà indiferent a ningú per la seva bellesa.

Professor: Xesco Ramos // Preu: 12 euros amb audioguia